lørdag, maj 13, 2006
Et tip om computerspil
Måske ved I det allerede, men for mig var det en helt ny erkendelse: jeg har jævnligt forespørgsler fra piger, der gerne vil spille de hersens simulationsspil ala the Sims, hvor man skal opbygge og drive f.eks. en zoologisk have. Og jeg har altid store problemer med at finde disse spil. Nu er det ved et tilfælde gået op for mig at disse spil hedder "tycoons" og jeg kan søge dem frem ved en fritekstsøgning på tyccon og så kombinere med materiale=tb og afdelingen eller filial.

Et stort fremskridt for mig! - Og måske også en hjælp til nogen af jer andre???


torsdag, maj 11, 2006
Udstillingspraksis på Herning Centralbibliotek
Udstilling i forbindelse med "Skovens dag" - Infoservice (Voksen - faglitteratur)
"Skovens dag" - Infoservice

Nyheds-loungen - Kolding Bibliotek

"Skovens dag" Infoservice

Dagplejemødre udstiller genstande + fotografier på Trehøje Bibliotek. Udstillingen er et led i de pædagogiske lærerplaner, de rogså har holdt sit indtog i dagplejen...

Fotografier fra dagplejernes dagligdag - Trehøje Bibliotek

"Skovens dag" på børnbiblioteket. Træet er genbrug fra vores deltagelse i HCA-paraden i København.

Udstillinger på Herning Centralbibliotek/børneafdelingen varetages af et lille team på to personer. De planlægger, hvilke udstillinger der skal være på hvilke udstillingspladser hvornår...
Nogle udstillinger ligger helt fast fra år til år: jul, påske, fastelavn, skolestart, sommerferie osv. Andre faste udstillinger er afktuelle når som helst: tandbørstning, i skoven, på starnden, højtlæsning, pottetræning, fantasy, heste osv. Og så er der plads til at være højaktuelle - dvs. lave udstillinger i forbindelse med f.eks. skovens dag, forskningens døgn, historiens dag, VM, OL. prisuddelinger, dødsfald, nyudgivelser, filmpremierer osv... De fleste udstillinger laves af børneafdelingen alene, men der bliver af og til koordineret med voksenafdelingen.

Vi har også ofte udstillinger, der ikke direkste relaterer sig til vores materialer. Det er oftest den arrangementsansvarlige, der står for disse udstillinger. Det kan være "kunst" lavet af skoler eller institutioner, små udstillinger fra museerne i byen, vandreudstillinger med kunst, dukker, kunsthånværk el. lignende.

Jeg håber du kunne bruge dette til noget Marie. Det handler mest om børn, men sådan må det jo være - set fra mit synspunkt. Jeg har kalendre over, hvilke udstillinger der planlægges i år - hvis du er interesseret...

/Sussi

PS. Håber ikke I andre, synes det var for kedeligt...


tirsdag, maj 02, 2006
Nyhed!!!!
Hejsa alle sammen

Så er hjemmesiden blevet opdateret - nu med to referater fra Sussi!!! :o) Og ikke nok med det, så har Sussi også skrevet et afsnit "Om læseklubben". Det kan I jo lige læse, og så komme med tilføjelser. Sussi har skrevet lidt info om os alle, og hvis der er nogen, der ikke har det godt med det - så sig bare til, for så fjerner jeg det selvfølgelig bare igen.

Derud over er det nu muligt at linke sig fra bogtitlerne direkte til referatet. Det skal nok blive lidt smartere, end det er lige pt.

Det var vist det for nu

Monica


footer