torsdag, september 28, 2006
Folkebiblioteker er guld værd!
Vi har jo altid vidst det - biblioteker er en go' samfundsinvestering, og nu bliver det dokumenteret af en norsk undersøgelse (synes godt vi kan tillade at overføre til danske forhold). Undersøgelsen kommer frem til, at folkebiblioteker rent faktisk er fire gange mere værd end investeringen, og samtidig er kun tre procent (ud af et repræsentativt udsnit af befolkningen) villige til at nedlægge et bibliotek for at overføre pengene på noget andet i stedet.
Hvis der bliver behov for, at vi som faggruppe skal på barrikaderne ligesom bl.a. pædagogerne, er det altid godt med nogle tørre tal til at overbevise politikerne om vores værdi i samfundet!
Læs mere på Informationsportalens hjemmeside.


tirsdag, september 19, 2006
RSS
Hej alle

Har i dag været på kursus i RSS, og er nu blevet lidt klogere på denne smarte teknologi. Faktisk så viser det sig jo, at det er forbavsende let at lave et RSS-feed til vores blog. Feedet er:
http://bogklub.blogspot.com/atom.xml

Måske er der nogen, der nu tænker, øh… hvad er det nu lige, det går ud på… Jo, altså hvis man opretter en RSS-reader f.eks. http://1000kilder.dk/ eller http://www.bloglines.com/ (tilgængelig fra web), kan man via ovenstående feed/link abonnere på nyheder på vores blog, hvilket i praksis vil sige, at man får besked så snart, der er en, der skriver et nyt indlæg på bloggen. Det er smart! Og måske kunne det også være med til at holde lidt mere liv i den.

Prøv det :o)


footer