mandag, oktober 30, 2006
Johann Wolfgang von Goethe

Frankfurt er andet end bogmesse og skyskrabere!

Det fandt vi ud af på vores "studietur", hvor vi blandt andet besøgte Goethes hus - men hvem er det nu lige, at Goethe er, og hvad er det nu lige, at har han skrevet? Disse spørgsmål måtte vi stille os, mens vi spadserede rundt i det ene overvældende rum efter det andet i hans 5-etagers høje hus.

Og hvilken kilde er mere oplagt end Wikipedia? Så her kan I læse lidt om Goethe :)http://da.wikipedia.org/wiki/Johann_Wolfgang_von_Goethe



søndag, oktober 22, 2006
Billeder fra turen til Frankfurt Bogmesse
Her er som lovet et udpluk af billeder, så dem, der ikke var med på turen, kan få et lille indblik i, hvordan bogmessen og selve Frankfurt egentlig ser ud.

- Torvet i den indre by (heriblandt en café hvor man får øl i en balje og grise holdes som kæledyr...)
- Frankfurt set fra toppen af en skyskraber
- Goethes hus
- Fra den danske afdeling på messen
- Rådhuset i den indre by
- Fra den italienske afdeling af messen
- "Jeg læser, ergo er jeg!" - en meget bibliofil plakat set på messen


fredag, oktober 13, 2006
Nobelprisen indenfor litteratur går i år til ...
den tyrkiske forfatter Orhan Pamuk.

Læs mere om Pamuk og/eller Nobelprisen på:

http://www.jp.dk/kultur/artikel:aid=4015508/
eller
http://www.litteraturpriser.dk/littnob.htm


torsdag, oktober 12, 2006
Apropos priser...
Stem på, hvem der skal have BG Banks litteraturpris og vind fede præmier. Valget står mellem Thorstein Thomsen, Ida Jessen og Erling Jepsen. Læs mere på www.bgbank.dk/litteratur.
/Sussi


onsdag, oktober 11, 2006
Man Booker Prize 2006
-
Igår vandt Indisk-fødte Kiran Desai årets "Man Booker Prize" med bogen The Inheritance of Loss.

Læs mere om vinderen og prisen på http://www.themanbookerprize.com/


tirsdag, oktober 10, 2006
Alfons Åberg
Bare lige et billede fra vores fine udstilling med papfigurer af Alfons Åberg og Malle Mus. Figurerne er lavet af børn i en lokal børnehave, efter de har været på "Bogvogterkursus". På disse kurser er Alfons og Malle gennemgående figurer, og børnene lærer, hvordan man behandler bøgerne, hvordan man finder rundt i biblioteket osv.

Er de ikke bare kære?

/Sussi


mandag, oktober 09, 2006
Tips til bibliotekernes hjemmesider
I mit daglige arbejde har jeg stor glæde af den feature, der kaldes "What's new"; en feature som lister alle nye artikler, tiltag mv. som lægges på en given hjemmeside (i omvendt kronologisk rækkefølge).


Featuren har følgende fordele:

1)
Brugerne kan systematisk tjekke, om en side er blevet opdateret. Alt bliver listet på "What's new" med link til det relevante sted i sidens hierarki

2)
Udgiveren kan reservere hjemmesidens forside til dens reelle formål, nemlig at give et systematisk overblik over sidens indhold og features (struktur og søgemuligheder). Dermed fyldes forsiden ikke med alle mulige "udpluk" fra strukturen, som bliver vist uden sammenhæng. Det sidste kan gøre forsiden mere overskuelig. De vigtige informationer "drukner" ikke blandt nye ting som skal promoveres.


Et par eksempler (som dog ikke udnytter featurens fulde potentiale):

http://www.fda.gov/cder/ (what's new ligger øverst på siden)
http://www.emea.eu.int/ (what's new ligger øverst på siden)


"What's new" må også kunne bruges på folkebibliotekernes hjemmesider?!?


tirsdag, oktober 03, 2006
Konference
Dejligt at flere støtter mit forslag... Senere på måneden vil jeg komme med et udspil til en dato - og så finder vi nok ud af det praktiske hen ad vejen.

I dag var den store dag, hvor vi holdt den tidligere omtalte afslutningskonference i det projekt jeg har arbejdet med i 1½ år. Sammen med resten af projektgruppen var jeg vært for ca. 160 deltagere i Vilbjerg Sports- og kulturcenter. Hvis jeg selv skal sige det gik det rigtig godt - der var masser af spændende og meget forskellige oplæg om børn, unge og informationskompetence i teori og praksis. Jeg blev selv lidt optaget af Jeppe Bundsgaard fra DPU, der havde nogle fine betragtninger omkring de læsefærdigheder, der kræves for at kunne søge på nettet. Jeg var ikke kun værtinde på dagen (selvom det nok var det der havde fyldt mest i min bevidsthed i dagene op til), jeg skulle også selv holde oplæg. Jeg har aldrig før stået foran så stor en flok mennesker og talt i mikrofon og vist PowerPoint-show, så der var høj puls på - men det gik vist også rigtig godt ;-)

Det var alt fra det vestjyske - Roger og Out!


mandag, oktober 02, 2006
Kulturelt tilbud
Cats i Musiktetret Holstebro + læseklub hos mig i februar/marts? Ja, det var bare lige en tanke, men I kan selv tjekke det ud på www.musikteatret.dk . Den går fra den 25. feb. til 11. marts - og indrømmet: det er altså halvpebret. Men vi kunne evt. finde en lørdag og så holde læseklub her hos mig om eftermiddagen, derefter aftensmad (tilberedt af mig eller take-away) og til slut en musicaloplevelse....
Jeg tror ikke vi behøver at bestemme det lige nu, men senest i løbet af november.

Forresten Louise - og I andre: jeg er lige blevet færdig med Honningtunger. En af mine kollegaer havde karakteriseret den som chik-lit, og jeg havde åbenbart glemt, hvad du havde skrevet om den. I hvert fald gik jeg i gang med den med helt forkerte forventninger - og blev overrasket. Hvor er det en gennemført LED bog....

Lige nu læser jeg "En stor familie" af Fay Weldon - jeg ved ikke vad jeg synes endnu. Desuden prøver jeg at kæmpe mig igennem Hamlet, fordi jeg var nde at se den som ballet - og det fik jeg ikke meget ud af!
Jeg hører Kate Bush her i stuen og "Tre sider af samme sag" af Marian Keyes når jeg kører bil. Og jeg ser vist ikke rigtig noget, nåjo: et halvt afsnit af Matador i lørdags....

Og så en opfordring: SKRIV
/Sussi


søndag, oktober 01, 2006
Hjemmesiden er opdateret
Hej

Så har jeg opdateret hjemmesiden, og I kan nu læse referater fra Marie, Stine og Sussi (der er også et referat fra Sussi fra sidste læseklub hos Nini). Susannes referat kommer sikkert også snart, ikke? Men der er jo også en uge endnu før, der falder en bøde :o)


footer