tirsdag, februar 27, 2007
Julegaver :-)
Hej piger,

Så er jeg startet på arbejde igen - og har fået adgang til Internettet. For at det ikke skal være løgn, så ser det ud til, at vi får en privat forbindelse om ca. en måned. Ak ja - det kan altså også lade sig gøre i Snejbjerg :-) Heldigvis, ellers måtte jeg vinke farvel til en ugentlig hjemmearbejdsdag, når jeg igen er på fuld tid i april.

Ellers nyder vi vores skønne hus og dejlige unger.
Silas er netop blevet tre år og startet i børnehave, hvilket han er rigtig glad for.
Sofus bliver snart 1 år. Han er verdens nemmeste og gladeste unge, så her går alt også fint.

Nå, men som titlen indikerer, så er jeg i gavehumør...
Biblioteket har modtaget nedenstående titel i kassevis:

70.96Kulturkanon. - 2. [i.e. 1.] udgave, 1. oplag. - Kbh. : Kulturministeriet ; [Køge] : [distr. DBK], 2006. - 253 sider : ill. (nogle i farver) + 1 dvd

Er der nogle af Jer, der er interesserede i et eksemplar?

Mvh. Tanja


tirsdag, februar 20, 2007
Sådan gik det:


Ja, sådan så det bl.a. ud, da vi demonstrerede for 33 rotarianere, hvordan forskellige spilkosoller virker.
Desuden fik vi karakteriseret ungdomsgenerationen rent sociologisk, demonstreret MySpace, YouTube og SecondLife. Vi fik snakket mode, drukket Cult Shaker og SMS'et en helt masse.


mandag, februar 19, 2007
Sådan er det OGSÅ at være bibliotekar
Jeg sidder på arbejde og om to timer (kl. 18.30) kommer der godt og vel 30 mænd og kvinder fra det lokale Rotary-kammer (hedder det mon det???). De er blevet inviteret til at komme og høre om biblioteket og vores tilbud til unge. Vi har valgt at gribe det lidt utraditionelt an, så det bliver ca. 45 min. med fuld speed på: café-stemning med nachos og Cult shaker, mobiler der ringer og modtager beskeder - info til dem, som de modtager via SMS, masser af spil og ungdomskultur fra onlineuniverset, livsstilsmagasiner og iPods, mode og Klovn på storskærm. Invitationen til arrangementet kan ses her: http://www.youtube.com/watch?v=df8LIKeC7D8.

Jeg er ret spændt på, hvordan de tager det - men jeg håber det går godt, for vi har virkelig brugt kræfter på det....

Fortsættelse følger måske!


søndag, februar 18, 2007
Vinterferie i børnebiblioteket

Så gik uge 7 - og dermed vinterferien! Hos os betyder vinterferie, at almindelig dagligdag er sat ud af kraft. Nogle holder ferie og os der er tilbage klarer vagterne + de arrangementer, der knytter sig til ferie. I år havde vi ikke mange arrangementer, men vi fulgte op på Dotbot og Spørg Olivias landsdækkende markedføringskampagne med udstillinger, konkurrencer og to timers Dotbo-værksted hver dag. Her kunne ungerne lavet en badge med deres favorit-Dotbotfigur... Det var vældig poulært, selvom i sær forældre efterspurgte mulighed for at lave fastelavnsmasker og de store drenge ikke kunne forstå, at der ikke var PS-turnering. Det har været en hektisk uge - men skøn med masser af kontakt med lånerne og gode formidlingsoplevelser.

Til de af jer, der ikke besøger Dotbots univers dagligt har jeg lagt et link ind på billedet af Frida (den figur som Herning har udviklet).



footer