søndag, november 30, 2008
Google maps
Jeg har oprettet en API key til bogklub.blogpost.com, sådan at jeg kan lave et google map og uploade det til sitet. Men det virker ikke. Er der nogen af jer, der har erfaringer med google maps (Monica :-) ), som ved, hvordan jeg uploader et kort til Læseklubben (eller andre blogs)? Kan jeg ikke bare skrive html-koden i "Rediger HTML"?

Etiketter: ,



tirsdag, november 25, 2008
Europeana - EU's nye multimedie bibliotek
Gå på opdagelse i Europas kulturarv -se fx. maleriet af Mona Lisa eller en dokumentarfilm om Alfred Nobel. Dette og meget andet er at finde i Europeana : European Digital Library, som egentlig "åbnede" forleden den 20. november. Interessen var dog så overvældende allerede på førstedagen, at serveren måtte lukke midlertidigt til en gang i december.

Jeg nåede ikke at få et kig, men der skulle efter sigende være to millioner bøger, malerier, film og andre kulturarkivalier fra hele Europa. Målet er at nå op på 10 mio. i år 2010. Indtil videre er det danske bidrag minimalt, men også her skulle der ske noget i løbet af de kommende år.

Jeg tænker, at stedet fint kunne formidles til skoleelever/studerende, der er igang med opgaver - samt selvfølgelig som supplement til andre brugere - og alment interesserede :-)

Indtil stedet kommer op af køre er det muligt, at se "test"-versionen her.

Etiketter: , , ,



søndag, november 23, 2008
Google maps
I fredags var jeg til Nordisk CAR-dag med en masse teknologi-journalist-nørder (ja, de findes også). En af dem kom fra Norge og har bl.a. lavet denne service på budstikka.no's netavis:
http://eiendomsbasen.budstikka.no/index.php

...en database (vist via google maps) over solgte ejendomme i avisens lokalområde.

Servicen indeholder nogle ret fede funktioner, som Monica måske kan bruge? Og hvem ved nogle af jer andre. Jeres biblioteker overvejer måske at bruge google maps til et eller andet. Så kan I jo fortælle om sitet, som de kan bruge til inspiration.

F.eks. kan man finde et solgt hus og udfra dette fund finde alle andre huse som er solgt i en radius af 1, 2 mv. km. Eller man kan finde ud af, hvad huses gennemsnitspris er på en bestemt vej eller i et bestemt område.

Etiketter:



søndag, november 16, 2008
Download Liza Marklunds nye roman som podcast - gratis!
Er lige stødt på muligheden for at downloade Liza Marklunds nye roman, En plads i solen, helt gratis fra DRs hjemmeside. Det skal bare gøres i perioden fra den 10. til 21. november. 

Bogen er delt op i 4 dele, som lægges ud med 3 dages mellemrum, men hvis I venter til den 19./20./21. november kan I downloade alle afsnit på én gang.

Etiketter: ,



onsdag, november 12, 2008
Nyt referat
Så kan I se, hvad der var blevet læst til søndagens læseklub hos Lisbeth under referater.

Etiketter:



søndag, november 09, 2008
Vælg vor tids danske roman
Morgenavisen Jyllands-Posten indbyder alle Danmarks bogelskere til at deltage i kåringen af den bedste danske roman i de seneste 25 år.

Stem på din favorit-roman og vær med i de ugentlige lodtrækninger om bogpræmier for i alt 25.000 kr.

Et ekspertpanel af kritikere og repræsentanter fra biblioteks-, boghandler- og undervisningsverdenen har nomineret 100 forfattere med én titel hver.

Læs mere om Vor tids danske roman på: vortidsdanskeroman.dk

Selv har jeg ikke fundet ud af, hvilken roman jeg vil stemme på endnu, men det skal jeg da have gjort. Hvad vil I stemme på?

Etiketter: ,



onsdag, november 05, 2008
Nissen på loftet...
HJÆLP!
Jeg skal læse julehistorier for bhv.kl./1. kl. og 2./3. kl. på museet i december. Er der nogen, der har nogle gode ideer til, hvad det kunne være????

Ideer modtages med tak, bukken og skraben....

Etiketter: ,



footer