torsdag, marts 26, 2009
3 års fødselsdag
I dag fylder vores blog 3 år! Siden sidste fødselsdag er der kommet 95 indlæg til, så vi nu er oppe på 275, det er da meget godt.

Det svinger jo lidt med, hvor meget aktivitet der er på bloggen, og det kan jo skyldes så mange ting.

I anledning af bloggens fødselsdag, skal vi så ikke lige stramme lidt op igen, og sige at alle indlæg fortjener mindst 1 kommentar? Vi har været gode til det en periode, men der er også indlæg, der ikke får nogle kommentarer, og det, synes jeg, er synd. Tror I ikke, at det giver os alle lidt mere lyst til at skrive et indlæg, når det bliver kommenteret, og man ved, der er nogen, der har læst det?

Etiketter:



søndag, marts 08, 2009
8. marts og bøger om kvinder
Jeg har hele weekenden gået og grublet over det der med Kvindernes internationale Kampdag. Dét måtte da om noget føre til begavede blog-indlæg på alle de blogs jeg skriver på.
Men efterhånden gik det op for mig, at jeg måske ikke rigtigt har en begavet mening om lige præcis det.... Ikke en, der bare lige kan hives frem, fordi det er en bestemt dato i hvert fald.

Alligevel kan jeg med god ret skrive her, at jeg elsker stærke kvinder - og også elsker at læse om dem.

Lige nu er jeg i for anden gang i gang med Maria Hellebergs roman "Kærlighedsbarn" om den stærke og helt vidunderlige Louise Augusta, der officielt var kongedatter og uofficielt datter af Caroline Mathilde og kongens livlæge Stuensee. Den er lidt af en maraton at komme igen, men jeg er vild med historiske romaner...

Som jeg fortalte ved sidste læseklub er jeg også i gang med Jens Andersens biografi om Thit Jensen "Thit - Den sidste valkyrie". Thit Jensen har altid stået for mig, som en af dem der virkelig har kæmpet kvindernes sag. Ikke så meget indenfor arbejdskampen, men mere på den eneklte kvindes egen bane. Retten til at bestemme over sin egen krop, retten til at være et både seksuelt og intellektuelt væsen. Bogen er velskrevet og kan læses næsten som en roman.

Og så nævnte jeg til min fødselsdag, at jeg havde glemt at ønske mig "Pippi Power" af Gitte Jørgensen - for man vil vel også gerne selv være en stærk kvinde, selvom man ikke har de vilde holdninger til kvindesagen....

Etiketter: ,



mandag, marts 02, 2009
Mastermind
Lidt reklame for temadag ifm. det projekt, jeg pt. arbejder med.
Jeg har vist tidligere fortalt lidt om Mindspot - et projekt for unge ml. 14 og 20år. Vores mål er at udarbejdet et relevant bibliotekstilbud via samtalen med de unge. Vi har et rum på Hovedbiblioteket, en spotmobil der tager ud til festivaler, stranden mv. samt et skolesamarbejde, hvor vi underviser i informationssøgning samt kildekritik. Projektet har forløbet over 3 år og afslutter 1. april i år.

Vi har dog fået midler til at drifte "projektet". Så det bliver rigtig spændende. Så hvis I arbejder med unge - har interesse herfor el.lign, så kom til temadagen 24. marts i Århus! Læs mere her

Etiketter:



footer