fredag, februar 18, 2011
The Man Asian Literary Prize
Hvor meget asiatisk litteratur har I læst? For mit vedkommende er det ikke ret meget - på trods af at jeg bor i Kina.

På min lokale boghandlers hjemmeside faldt jeg forleden over dette link: Man Asian Literary Prize Shortlist
Måske det kan inspirere til mere alsidig læsning.

Lidt info om prisen:
The Man Asian Literary Prize was founded in 2007. It is an annual literary award given to the best novel by an Asian writer, either written in English or translated into English, and published in the previous calendar year. The judges choose a longlist of 10 to 15 titles announced in December, followed by a shortlist of 5 to 6 titles announced in February, and a winner is awarded in March.

Monica Ali er bl.a. med til at udpege dette års vinder.

Etiketter: , ,



mandag, februar 14, 2011
"Julie" af Anne Fortier
Krimi og spænding, Da Vinci-mysteriet tilsat Shakespeare.
Det lyder alt sammen meget godt og jeg havde glædet mig til "Julie" - men blev temmelig skuffet.
Tvillingerne Julie og Janice er vokset op i USA hos Tante Rose og hushovmesteren Umberto. Da Tante Rose dør arver den irriterende Janice huset og formuen, mens den søde, humanistiske og sympatiske Julie får et brev fra den forlængst afdøde mor.
Og så starter jagten på skatten i den Italienske by Siena, hvor Julie drages ind i moderens opdagelser omkring den virkelige historie bag Shakespeares "Romeo og Julie" og hvor hun finder ud af hvem hun virkelig er.
Hun er dog ikke den eneste der jager skatten og mangt og meget er ikke, hvad det giver sig ud for at være.
Bogen veksler mellem nutidige kapitler og historien om Giulietta og Romeo fra 1340.
Ingredienserne til en god bog er tilstede og ideen er god, men spændingen udebliver og det tog mig lang tid at læse bogen, fordi jeg på intet tidspunkt blev revet med.

Så vidt jeg ved har nogen af I andre også læst den. Hvad synes I?

Etiketter: ,



lørdag, februar 05, 2011
Mom lit
Det skulle jo komme. Efter mange år med chick lit har jeg nu kastet mig over sub-genren Mom lit. Også her gælder det at det er bøger, der er hurtigt læst og hurtigt glemt.
Jeg har læst Ulla Taylors Mødregruppen. Den handler om 4 forskellige kvinder som kun har det til fælles, at de har fået et barn. Mens én får den økologiske babymos galt i halsen, pakker en anden plastikken af citronmånen, mens en tredje forsøger at få et skrigende spædbarn til at passe ind i den perfekte designerlivsstil.
En anden bog i genren er Sanne Munk Jensens Satans Yngel. Den handler om Alma, som man følger gennem hendes graviditet med tilhørende vanvid og bedrevidende veninde. Den er ret sjov og jeg måtte krumme tæer nogle gange, når situationen blev lidt for velkendt.
Bøgerne var morsomme for mig, fordi jeg er på barsel men måske ikke så interessante hvis man ikke lige er i den situation.

Etiketter: , ,



footer