fredag, juli 22, 2011
Never Let Me Go
Jeg er lige blevet færdig med Never Let Me Go af Kazuo Ishiguro, en tidligere Bookerprisvinder.

Bogen handler om Kathy, Tommy og Ruth, der alle går på den idylliske kostskole Hailsham et sted i England. Der bliver taget godt hånd om dem, de bliver undervist i kunst og litteratur, men de får stort set ingenting at vide om verden udenfor. Først da de bliver større og forlader skolen, finder de ud af dens og dermed deres eget formål og placering i verden.

Jeg bestemte mig for at læse bogen, fordi den bl.a. beskrives som et mysterium, men det synes jeg ikke, at den lever op til. Først midt i bogen gik det op for mig, hvad Hailsham er, men alligevel...

Til gengæld er det en rigtig god bog om det moderne menneske, vores egoisme og moral. Og ikke mindst en kærlighedsroman beskrevet så anderledes, som det nu kan lade sig gøre.

Egt. læste jeg ikke bogen, men hørte den på lydbog fra audible.com. Ligesom tidligere syntes jeg også denne gang, at det var en super god oplevelse. Helt perfekt, især når jeg efter en lang dag var lidt træt i hovedet.

Etiketter: ,



torsdag, juli 21, 2011
Superhelte er andet end Batman og Spiderman
Jeg begyndte for nogle måneder siden at abonnere på "Bogbidder" fra Randers Bibliotek. Det betyder, at der fem dage om ugen havner en bogbid i min indbakke - og at jeg når ugen er omme har haft muligheden for at læse første kapitel af en given bog - uden at flytte mig fra skærmen.
Ofte bliver bogbidderne dog arkiveret direkte i papirkurven - fordi jeg ikke lige har tid til at læse dem. Men ind imellem er der en, der fanger - enten fordi jeg har hørt om den på forhånd eller bare fordi titlen eller de første linjer fanger mig.

Sådan gik det med "Alle mine venner er superhelte" af Andrew Kaufmann.
Bogen handler om Tom, der som den eneste i omgangskredsen ikke er superhelt. Alle hans venner er superhelte - og det samme gælder hustruen Perfektionisten. Desværre har jaluosi ødelagt deres forhold, for Perfektionistens eks-kæreste Hypno, har hypnotiseret hende, så hun ikke længere ser Tom.
I den korte roman (112 sider) følger vi dem på en rejse, hvor Tom har som mål igen at blive synlig i sin elskedes øjne - og samtidig hører vi historierne om deres fælles superheltevenner - f.eks. Amfibiet, Efteraberen, Sofasuferen og Øret.
Alle heltene har navn efter deres "superkraft" - men superkræfterne er bare karaktertræk, som vi alle besidder. På den måde bliver det en sød lille bog, der på en pudsig måde fortæller noget om menneskers forhold til hinanden - specielt menneskers kærlighedsforhold.

Det tager kun et par timer at læse den, men man er godt underholdt imens.

Etiketter: ,



footer