fredag, september 23, 2011
The Brooklyn Book Festival
Brooklyn har lige afholdt deres 6. bogmesse, og jeg tænkte, at vi måske kunne deltage næste år eller næste år igen eller... :-) Inger, Lisbeth, Stine og jeg havde i hvert fald en rigtig god tur til Frankfurt i 2006.

Ja ja, hvis det ikke lige frister, så kan I nøjes med lidt input til amerikansk litteratur. I denne artikel bliver der listet en del forfattere og titler.

Etiketter: ,



søndag, september 18, 2011
Hvilken bog skal vi læse alle sammen?
Vi har længe snakket om, at det kunne være sjovt at læse den sammen bog til en læseklub. Til sidste læseklub besluttede vi, at det er tid til at få afgjort, hvilken bog vi skal læse. Hvis alle skriver deres forslag i en kommentar til dette indlæg, kan vi efterfølgende lave en afstemning om, hvilken det skal være på Doodle. Vi snakkede om, at vi kan læse den bog, vi vælger til læseklub til januar.

For at vi snart kan komme i gang med læsningen, foreslår jeg, der er deadline for forslag 1. oktober, derefter laver vi en afstemning.


mandag, september 12, 2011
Referat fra læseklub på cafe Faust i Aarhus søndag d. 4. september 2011
Søndag d. 4. september holdt vi en lidt anderledes læseklub, først var vi til Vild med ord i Ridehuset i Aarhus, hvor vi hørte:

De to forfattere Anne Lise Marstrand-Jørgensen og Louise Øhrstrøm tale om mystik og litteratur i forhold til deres forfatterskaber.

Bagefter hørte vi kogebogsforfatteren og tv-kokken Anne Hjernøe taler med lektor ved Institut for Medie- og Informationsvidenskab, Karen Klitgaard Povlsen om kogebøger, madprogrammer og hvorfor mad og madlavning optager sendefladen så meget i dag.

Bagefter gik vi på cafe og fik både den ene og den anden brunch:o) Da maden var spist, fortsatte vi med en gang cafe læseklub. I kan se hvilke bøger vi snakkede om her

Etiketter: , ,



søndag, september 04, 2011
The Devotion of Suspect X af Keigo Higashino
The Devotion of Suspect X af Keigo Higashino handler om Yasuko, der bor alene med sit barn, Misato, i Tokyo. De lever stille og roligt, men en dag, da Yasukos eks-mand dukker op ændres alt.

Kusanagi, der arbejder ved Tokyos politi, bliver efterfølgende sat til at finde ud af, hvad der skete den aften, da Yasukos eks-mand dukkede op, og det viser sig, at der skal et geni til at forstå det geniale ved forbrydelsen.

Jeg synes, at det er en fantastisk god bog! Og jeg kan bedst beskrive den som Columbo med et tvist. Allerede i bogens første kapitel er vi vidne til mordet på Yasukos eks-mand, mens resten af handlingen bruges til at følge politiets opklaringsarbejde samt Yasuko og hendes nabos undvigningsmanøvrer - naboen tilbyder Yasuko sin hjælp med at skjule forbrydelsen. Tvistet kommer til sidst. Og det er genialt.

På forsiden af min udgave af bogen, står der "the Japanese thriller phenomenon". Det synes jeg på ingen måde, at handlingen lever op til, men pyt med det. Jeg elsker Columbo :-)

Etiketter: ,



footer