mandag, juli 03, 2006
Deception Point af Dan Brown
Deception Point, som på dansk hedder Moderisk bedrag, er Dan Browns nyeste bog (2005). Ligesom Da Vinci mysteriet tager den udgangspunkt i et af livets store spørgsmål (ja, det er det jo nok for nogen), men den forsøger ikke at verificere/falsificere spørgsmålet. I stedet for beskriver Dan Brown, hvordan politikere kan udnytte folks fundamentale opfattelse af livet og universet.

Nå og hvad danner så baggrund for bogens tema? Jo det gør "liv i rummet"!

Da en NASA satelit opdager forstenede fossiler i en metorit begravet på Nordpolen, kan NASA påråbe sig en meget tiltrængt sejr, som endda kan have betydning for det kommende præsidentvalg. Rachel Sexton som er "intelligence analyst" for det Hvide Hus sendes op på Nordpolen for at verficere fundet, men hun opdager hurtigt, at der er noget galt og den vilde jagt går nu ind på at finde frem til sandheden.

Ligesom i Da Vinci mysteriet og Engle og Dæmoner står hovedpersonen ikke alene om at løse bogens gåde. Rachel Sexton hjælpes i denne bog af Michael Tolland, og ja selvfølgelig opstår der en lille romance imellem de to - faktisk den bedst beskrevet af Dan Brown, men det siger selvfølgelig ikke så meget ;-)

Alt i alt synes jeg, at bogen er rigtig god. Jeg blev positiv overrasket, da "liv i rummet" blev overgået af bogens politiske magtbegær. Som krimi og ferielæsning vil jeg give den **** ud af 5 stjerne. Som bog i det finere selskab får den dog ikke mange. Det er underholdningen, man skal læse den for. Men den er også god!

/Birgitte


2 Comments:

Blogger Lisbeth said...

Du har faktisk givet mig mod på at gå igang med min 3. Dan Brown roman :)

Blogger Birgitte said...

Super :-) Sig endelig til, hvad du synes om den!

Send en kommentar

<< Home

footer