Hermed et alternativt indlæg på læseklubbens blog.
Louise har spurgt efter opskriften på den spinat/lakseroulade jeg serverede til sidste læseklub - og som alt for få jo smagte. Nu får I allesammen muligheden :-)
Spinat/lakseroulade (ca. 20 skiver af 1 cm tykkelse)
4 æggeblommer
4 piskede æggehvider
300 hakket spinat (fra frost)
1½ dl fløde
salt og peber
Spinaten vrides for væde. Æggeblomer og fløde røres i spinaten og smages til med salt og peber. Til slut vendes de piskede æggehvider i.
Smør et stykke bagepapir med lidt olie. Derefter smøres spinatmassen ud på papiret og lægges i på en bageplade. Det bages i 12 minutter ved 200 grader.
Fyldet:
2 bægre flødeost (den fede - den lette er der for meget væde ved)
1 stor rød peber - fint hakket
1 løg - fint hakket
1 potte purløg - fint klippet
lidt citron
lidt tabasco
Det hele blandes sammen og smøres på når spinatbunden er kølet lidt af.
Ovenpå det lægges der 300 gram røget laks i skiver.
Rul rouladen på den lange led inden den er helt afkølet. Lad den blive i bgepapiret og pak så sølvpapir omkring. Læg den i køleskabet til næste dag.
Skæres i skiver og serveres med lidt salat og brød.
Louise har spurgt efter opskriften på den spinat/lakseroulade jeg serverede til sidste læseklub - og som alt for få jo smagte. Nu får I allesammen muligheden :-)
Spinat/lakseroulade (ca. 20 skiver af 1 cm tykkelse)
4 æggeblommer
4 piskede æggehvider
300 hakket spinat (fra frost)
1½ dl fløde
salt og peber
Spinaten vrides for væde. Æggeblomer og fløde røres i spinaten og smages til med salt og peber. Til slut vendes de piskede æggehvider i.
Smør et stykke bagepapir med lidt olie. Derefter smøres spinatmassen ud på papiret og lægges i på en bageplade. Det bages i 12 minutter ved 200 grader.
Fyldet:
2 bægre flødeost (den fede - den lette er der for meget væde ved)
1 stor rød peber - fint hakket
1 løg - fint hakket
1 potte purløg - fint klippet
lidt citron
lidt tabasco
Det hele blandes sammen og smøres på når spinatbunden er kølet lidt af.
Ovenpå det lægges der 300 gram røget laks i skiver.
Rul rouladen på den lange led inden den er helt afkølet. Lad den blive i bgepapiret og pak så sølvpapir omkring. Læg den i køleskabet til næste dag.
Skæres i skiver og serveres med lidt salat og brød.
Etiketter: mad, opskrifter
2 Comments:
Tak! Den smagte så godt. Jeg har lavet den siden og den blev god, men ikke helt så lækker som din. Tror det er peberfrugten og tabascoen der manglede.
Godt initiativ Sussi! Den skal jeg også helt sikkert prøve at lave, for nu er jeg jo en af de heldige der smagte den til sidste læseklub, og ud over den smagte rigtig godt, så var den jo altså også bare så flot.
Send en kommentar
<< Home