onsdag, juni 25, 2008
Google Trends med trafiktal for websites

I sidste uge lancerede Google igen en ny funktion, som hedder: Google Trends, hvor det er muligt at få et indblik i trafiktal, relaterede websites og benyttede søgetermer på andre websites.


Værktøjet er et Google Labs produkt, og derfor kan der være unøjagtigheder af forskellig art. Man kan ikke se trafiktal for alle websites, f.eks. kan man ikke se trafiktal for Googles egne websites som youtube.com, google.com osv. Og hvorfor mon ikke det? Lisbeth vil måske også kommentere, om det overhovedet er ok, at Google offentliggøre trakfiktal uden samtykke fra websites ophav – ja, det kan man jo diskutere.


Nå, men det er nu meget spændende lige at lege lidt med. Nedenfor har jeg sammenlignet fire nyhedskilder: dr.dk, jp.dk, tv2.dk og politiken.dk. I kan jo prøve at se, om I kan gætte, hvilken kurve, der hører til hvilken website :o) Det rigtige resultat kan I se her på Google Trends, hvor I også selv kan prøve at lege lidt.


Etiketter: ,



2 Comments:

Blogger Birgitte said...

Smart!

Funktionen kan måske krydres med FDIM's netsted...

Blogger Sussi said...

Mit bedste gæt er, at den grønne er Tv2, fordi de har de mest poppede nyheder - desværre, for jeg synes måske ikke det er de mest seriøse nyheder. Jeg vil tjekke mit svar senere i dag...

Send en kommentar

<< Home

footer