tirsdag, april 28, 2009
Film om bøger
Vi kender allesammen de filmatiserede bøger - sidst kastede vi os over "Mænd der hader kvinder" og snart kan vi se "Engle og dæmoner". Vi kender også film om forfattere: Karen Blixen, Beatrix Potter og Jane Austen (ja, det var lige dem jeg kunne komme i tanker om).

Men findes der egentlig særlig mange film om bøger?

The Jane Austen Book Club er sådan en film - den falder godt nok ind under flere kategorier, for den er også en filmatiseret bog, som flere af os vist har læst. Nu har jeg også set filmen, hvor 5 meget forskellige kvinder og en mand danner en bogklub med omdrejningspunkt i de seks Jane Austen-romaner: Manfield Park, Persuasion, Pride and Prejudice, Emma, Northanger Abbey og Sense and Sensibility.



Igennem seks måneder læser de de seks romaner og finder ud af, hvor meget deres egen liv på visse punkter ligner romanfirgurernes. De udvikler sig sammen og hver for sig og bliver alle sammen klogere både på hinanden og sig selv.

Det er (selvfølgelig) ikke nogen stor film, men alligevel et must for en kombineret Austen- og "romantiske-komedier"-fan. Og den kan lægge op dels til en trang til at læse og genlæse Austen og til at dykke dybere ned i, hvad det egentlig er Jane Austens romaner kan sige os i dag (hvad en af mine veninder faktisk har tænkt sig i sit speciale).

Etiketter: , ,



1 Comments:

Blogger Birgitte said...

Jeg har tænkt og tænkt, men er ikke kommet i tanke om nogen film, hvis hovedtema er bøger.

Send en kommentar

<< Home

footer